ALLES HEEFT NUT!

Alle problemen die zich vormen in je leven, horen specifiek bij jou. Ze zijn de perfecte “ roadblocks” die je helpen dichter te komen bij wie en hoe je in werkelijkheid bent en je gevormde zelfbeeld in twijfel te trekken.

Ieder van ons draagt de wens in zich om te weten wie en hoe hij/zij is. We willen allemaal de vrijheid om te leven zoals het voor ons bedoeld is, zodat we onze geboren aanleg kunnen ontwikkelen en gebruiken.

Een belangrijke hulpmiddel op de weg is onderzoeken; voornamelijk van je kindergeschiedenis. Want juist in die periode wordt het eigene van een mens gekneed, vervormd en soms zelfs gebroken. 

Een kind dat in die belangrijke periode niet gezien en herkent wordt door zijn opvoeders en later zijn leraren op school, ervaart frustratie, conflict en schaamte. Het verinnerlijkt een gevoel van afwijzing met als gevolg dat het zijn innerlijk landschap en kwaliteiten laat vervagen in ruil voor liefde, aandacht en goedkeuring. Dat kind zal later de volwassene zijn die niet meer vanuit een eigen klank kan leven en niet in verbinding staat met zichzelf en zijn omgeving, die niet verder in zichzelf durft te duiken maar zich schuilt achter verslavingen die de gevoelsleegte moeten opvullen. Ben jij ook zo’ n kind? 

Het is de weg van verwelkomen, onderzoeken, begrijpen en integreren en uiteindelijk alles los laten. Dit is de weg naar een wezenlijke transformatie die ons het gevoel kan schenken van geluk en een goede gezondheid. 

En dit is ook de kern van mijn werk, jou laten zien en ervaren wat je kern is.

— Elvira
Previous
Previous

JE LICHAAM HEEFT EEN STEM